הסיפור שלנו | יד מרדכי - מרגש כל טעם

יד מרדכי - מאז ועד היום
להרגיש את הטעם בצלחת

חזרה אל הטבע, עבודת האדמה והאהבה לחומרי גלם, אפיינו את האבות המייסדים של קיבוץ יד מרדכי ומכוורת יד מרדכי - מהיום שנוסדו ועד היום. זהו סיפור שעובר מדור לדור. זהו סיפור של מסורת, של אנשים, של עבודת כפיים, של ידע, אבל מעל הכול - סיפור של תשוקה לטבע.

החקלאים המגדלים את חומרי הגלם המשובחים עבורנו– אם זה בקיבוץ יד מרדכי, ברמת הגולן, במודנה שבאיטליה, בקוויבק שבקנדה או בסיציליה - נולדו אל האדמה. הם מתרגשים מהטל של הבוקר הנח בעדינות על העלים בשדות, מהרוח הקרירה המנשבת בין העצים, מזמזום כנפי הדבורים בכוורות ומהשמש הצורבת את מטעי הצ'ילי או הזית. וזה מורגש בכל מוצר שעוזב את המפעל. נראה כי לנצח נופתע מהשילוב הנפלא של טעמי הפרחים ששזורים בדבש, מהעקצוץ של החומץ הבלסמי, או ממתיקותם הטבעית של הקונפיטורות וסירופ המייפל.

וגם אנחנו, הולכים לישון בלילה עם התשוקה לתותים, לדבש, לתפוזים, למייפל וללימונים, וקמים אליה מוקדם בכל בוקר, כדי להמשיך ולהפוך את חומרי הגלם הנפלאים של החקלאים שלנו, למגוון המוצרים האהובים שלנו, המציעים טעמים נפלאים, פתרונות לצרכים שונים במטבח, ולא פחות חשוב – אינם מכילים חומרים משמרים או צבעי מאכל.

אנחנו רואים את האתר שלנו כשוק איכרים מלא בטעמים, צבעים ותוכן, בו תוכלו לקבל השראה, טיפים ורעיונות לבישול שיעזור לכם לבשל לאהובים שלכם, כך שירגישו את הטבע בכל מנה – בכל ארוחה.

1936: המסע מתחיל

מכוורת יד מרדכי היא מחלוצות הדבש בישראל ומהיצרניות המובילות של מוצרי מזון מהטבע. המכוורת החלה לפעול כבר ב-1936, אז למדו מייסדי הקיבוץ את רזי הדבוראות מחיילים אוסטרלים ובריטים ששהו בארץ. מיד עם העלייה על הקרקע הפך ענף הדבוראות לענף העיקרי של הקיבוץ ובהמשך הופץ הדבש הטהור לרחבי המדינה שבדרך.

1943: מכוורת יד מרדכי

ב-1943, לאחר מרד גטו ורשה, אימץ הקיבוץ הצעיר את שם מנהיג המרד, חבר השומר הצעיר מרדכי אנליביץ', והמכוורת שינתה את שמה ל"מכוורת יד מרדכי".

לאחר מלחמת השחרור, במהלכה התקיים הקרב המפורסם ביד מרדכי, החלה תנופת בנייה והתפתחות בקיבוץ. הוקמו ענפי חקלאות חדשים והמכוורת הצעירה החלה לבסס את מעמדה כמובילת ענף הדבש בישראל. שיטות חדשניות ומתקדמות נלמדו, הוקם מכון רדיית דבש מתקדם, מספר הכוורות גדל ואומצו שיטות מתקדמות לבקרה על איכות הדבש ומוצריו.

מספר הכוורות צמח מעשרות בודדות ליותר מ-4,000, ופעילות הדבש התרחבה למוצרי מכוורת נוספים, כמו מזון מלכות, פולן, פרופוליס ועוד. הבטחת המכוורת לדבש טהור ואיכותי עשתה לה כנפיים ודבש יד מרדכי הפך לדבש הנפוץ והמוכר במדינה ואף בתפוצות היהודיות ברחבי העולם.

1986: ממכוורת חקלאית לחברה של ממש

עד שנה זו פעלה יד מרדכי כמכוורת חקלאית לכל דבר – כזו שמגדלת את תוצרתה ומשווקת אותה.

ב-1986 הסיפור של יד מרדכי השתנה לתמיד. במקביל למכוורת החקלאית שהמשיכה להתפתח ולהתמחות בתחומה, יצר הקיבוץ חברה חדשה המתמחה בשיווק דבש ותוצרי דבורה, אריזה ופיתוח מוצרים.

 

1991: עם הפנים קדימה

ב-1991 הוקם במכוורת מרכז הפיתוח והחדשנות שריכז תחתיו מעבדת מחקר, לימוד ופיתוח מוצרי דבש משובחים. במרכז נעשה שימוש בידע הרב שנצבר במכוורת ובהבנת הצרכן הישראלי, טעמו והעדפותיו. ידע זה הביא לפיתוח והשקת סדרת הדבש הזני - מוצרי מזון מלכות בדבש טהור, ומוצרי מכוורת נוספים (פרופוליס, פולן ושילובים אחרים), דבשים בתוספת אגוזים ושקדים ודבש בטעמים שונים.

ב-2002, עם הצמיחה וההתרחבות, הוחלט על הכנסת שותף במכוורת שיאפשר את המשך תהליך ההתפתחות בחברה, ושירחיב את ההשקעה במפעל ובתחומי פעילות חדשים. וכך, בינואר 2003, רכשה חברת עלית (כיום שטראוס) 51% מהבעלות על מכוורת יד מרדכי ואפשרה למכוורת להמשיך ולהתפתח לתחומים חדשים, בעוד הקיבוץ ממשיך לשמור על 49% בבעלות עם שותפות מלאה בניהול.

 

2004: תינוק חדש נולד - שמן הזית של יד מרדכי

אחרי חודשים ארוכים ומרגשים של הכנות, החלה המכוורת לייצר ולשווק שמן זית מעולה - שמן הזית של יד מרדכי. מן הרגע הראשון המסורת, הניסיון והאהבה לטבע באו לידי ביטוי בכל בקבוק. המפעל הורחב כדי להכיל את פעילות שמן הזית והוקמה מעבדת שמן זית מתקדמת.

מאז ועד היום, בכל מסיק נמסקים יותר מעשרה זני זיתים שונים, כל אחד מהם בעל תכונות טעם, ארומה וחתימה משלו. כיום נחשבת יד מרדכי ליצרן שמן הזית האיכותי והמוביל בישראל, וממשיכה להשקיע מאמצים רבים בלימוד ובפיתוח התחום במטרה להציע לכם חוויה של שמן זית איכותי.

2005: מעדני פרי וקונפיטורות – מהשדה אל הצנצנת

ב-2005 החלה מכוורת יד מרדכי בשיווק של קונפיטורות ומעדני 100% פרי.

בישול פרי הינו אחת הדרכים הקדומות שגילה האדם לשימור פרי, במיוחד פירות בעלי עונתיות קצרה, כמו פירות יער. ליד מרדכי מגוון מעדני פרי המכילים 100% רכיבי פירות ללא תוספות וגם קונפיטורות וקונפיטורות לייט משובחות ללא צבעי מאכל וללא חומרים משמרים. כך שנותר רק ליהנות ולהתפנק.

כיום מייצרת ומשווקת המכוורת מגוון עשיר של מוצרי דבש, שמן זית וקונפיטורות, אשר כולם מבטאים את אהבתנו לטבע ולעוסקים בו.

2013: עולם חדש של טעמים

שנה זו הייתה שנה מרגשת עבור כולנו ביד מרדכי, בה נכנסנו לעולם חדש של העשרה קולינרית, כשהוספנו לסל המוצרים שלנו מוצר נוסף המשלים בצורה טבעית את קטגוריית שמני הזית ומעשיר עבורכם את חוויית הבישול: חומץ הבלסמי.

חומץ הבלסמי של יד מרדכי הינו בלסמי מקורי המיוצר במודנה בצפון איטליה, בדרגת איכות 3 ענבים, שהינה דרגת איכות גבוהה יותר מחומץ הבלסמי אותו ניתן למצוא בסופרמרקטים בישראל.

האיכות של חומץ בלסמי יד מרדכי מתבטאת הן בהרכב המוצר והן בטעמו. חומץ בלסמי יד מרדכי מופק מחומץ יין ותירוש ענבים בלבד ללא צבעי מאכל או תוספת קרמל.

 

2015: הכוכבים החדשים: מיץ לימון ורטבים לבישול

שנתיים לאחר הוספת חומץ הבלסמי המשכנו להעמיק את העולמות הקולינריים שלנו, עם הוספת מיץ הלימון הטבעי, המיוצר מלימונים סיציליאניים טריים וסחוטים ומכיל 100% מיץ לימון ללא חומרים משמרים.

התוספת האחרונה בשנה זו, היא הרטבים לבישול החדשים שלנו, שפותחו במיוחד עבור החיך הישראלי. השילובים המפתיעים בין פירות לבין ירקות, יוצרים ביחד טעם ומרקם מיוחד, ועשויים מחומרי גלם משובחים, ללא צבעי מאכל או חומרים משמרים.

2016: בין קנדה לצרפת

כדי להתחיל את 2016 בצורה מתוקה, צירפנו לשורותינו את הכוכב החדש של יד מרדכי: המייפל.

100% סירופ מייפל טהור המגיע ממולדת המייפל, קנדה. סירופ המייפל שלנו מופק באופן טבעי מגזע עץ האדר ומכיל מינרלים מהטבע, ללא תוספות וללא חומרים משמרים.

מיד אחרי המייפל התפנינו להתאהב בקסם של הדיז'ון.
אם בזכות ממרח אחד שמה של עיירה קטנה במרכז צרפת הגיע לכל פינה ברחבי העולם - כנראה שיש בו משהו מיוחד ולכן השקנו סדרת חרדל הכוללת 3 מוצרים שונים, ללא תוספת חומרים משמרים: חרדל דיז'ון במרקם חלק, חרדל דיז'ון גרגירים וממרח חרדל עם דבש.

2017: החדשנות בחזית

ב-2017 ו-2018 המשכנו לשים את החדשנות בחזית, כשפיתחנו והשקנו שני מוצרים חדשים:
דבש חריף עם תמצית צ'ילי טבעית, היוצר שילוב ייחודי בין טעם הדבש המתקתק לצ'ילי החריף ומאפשר להכניס טעם חדש למגוון מתכונים.
תרסיס שמן זית כתית מעולה, ללא תוספת גז, נהדר לשימון מחבת וטיגון קל, לשימון תבנית אפייה, לדגים וירקות בתנור, בתוספת לסלטים ופסטה ועוד.

מחויבים לאיכות בלתי מתפשרת

מאז הקמת המכוורת אנו מחויבים לסטנדרטים הגבוהים ביותר של איכות ובקרת תהליכים. המכוורת מחזיקה זה שנים ארוכות בתקן האיכות הבינלאומי ISO 9002 וכן בתקן המחמיר HACCP להבטחת בטיחות המזון.

המכוורת הינה בעלת תו GMP היוקרתי (תנאי יצור נאותים), מטעם משרד הבריאות והסמכות נוספות מטעם גופי הסמכה שונים בתחומי המוצרים השונים: תו תקן ישראלי לדבש, תו תקן ישראלי לשמן זית, הסמכה ליצור מזון אורגני מטעם אגריאור ועוד.

למכוורת הכשר מטעם הרבנות הראשית לישראל (רבנות חוף אשקלון) ומחזיקה בכשרות מהודרת של מחזיקי הדת בעל"ז. המכוורת לא מקיימת פעילות בימי שבת ומועד.

ברוכים הבאים לעולם של העשרה קולינרית

כעת, כשמגוון המוצרים שלנו גדל ומתפתח, אנו מביטים קדימה בציפייה ובגאווה, בשאיפה להמשיך להביא מגוון אפשרויות לתיבול והעשרת חווית האוכל בשילוב הידע והמומחיות שלנו.

אתם מוזמנים להתלוות אל השף ברק יחזקאלי לסיור מודרך במעדניה שלנו, לגלות את חומרי הגלם האיכותיים שלנו, ללמוד כיצד ניתן לשלב ביניהם ומה הערך התזונתי של כל אחד מהמוצרים שלנו.

קיבלתם חשק? מצוין! היכנסו גם לזירת הווידאו שלנו, צפו בסרטונים של מתכונים קלים לביצוע  - אבל כאלה שירגשו לכם כל טעם – לימדו להכין דברים חדשים ולפתח את היכולות הקולינריות שלכם, ואם זה לא מספיק לכם – תוכלו לקרוא מגוון כתבות על העולם שלנו והמוצרים אותם אנחנו מייצרים באהבה ולהרחיב את הידע.

אז קדימה, למה אתם מחכים? עולם שלם של טעמים והעשרה קולינרית מחכה לכם במרחק קליק אחד. שיהיה בתאבון!

Loading icon